Catch & Release
HomeVistoursECO ToursZakelijkNieuwsVangstberichtenInformatieLinksContact
2013
2012
201211 december.
Op stap met 2 vrienden die een rondreis door Zuid Amerika doen. Patrick Kromwijk en Timo Miltenberg.
Ze willen graag GROTE vissen vangen... Op naar de monding.
Doel is bereikt met een Rog van 98 cm schildoorsnede en meerdere meervallen boven de 70 cm.
aas van de dag: (aas)vis.6 december
Opstap met Jerrel Gauri van
www.ducorent.com Doel: Tukunari .. op naar het Stuwmeer..20 november

Op stap met familie Bezema en van Assendelft. Het zijn 4 gezellige heren die het hebben over
Catch & Release en No Cure No pay????
 Bestemming: de monding.
Aas van de dag: cocktail van garnalen en vis.

Hun verslag volgt nog, hier alvast wat foto’s15 november
Op de franse tour? Klant Vermeersch woont in Luxemburg, spreekt vloeiend Frans, weinig Nederlands en nog minder Engels. Zijn partner heeft de boeking gemaakt en we gaan op stap met z’n 2-en.. mijn frans komt niet verder als “je ne parle pas francais, je parle hollandais”….
Op naar het Stuwmeer. Al gauw blijkt dat vissers elkaar snel begrijpen ongeacht de taal die ze spreken...Na 2 uur rijden zijn we bij meer. Het water op het meer staat erg laag. Zo laag had ik het nog niet eerder gezien. De reguliere vaarroute is bijna niet te bevaren vanwege de uit het water stekende boom toppen. Het gevaarlijkst zijn de boom toppen vlak onder het wateroppervlak.. Na 1 uur varen zijn we op locatie. Het vissen kan beginnen. Hadden we een maand eerder op deze locatie een top dag.. vandaag blijkt het anders te zijn.. weinig actie van Tukanari.. uiteindelijk blijkt het een taaie visdag te zijn. Ondanks verschillende stekken, aassoorten vangt de klant niet meer dan 3 Pirhana’s (waaronder een hele mooie van formaat). 
Ondanks het ontbreken van Tukanari is de klant is de ethousiast over het avontuur en het stuwmeer.


 
16 oktober,
Vandaag op stap met familie Hogenstijn. Femke en Paul zijn met een groep naar Suriname gekomen. Dit is hun laatste week in Su en de eerste activiteit die ze met zijn 2-en ondernemen, Quality-time!!
Bestemming is de monding. Op verzoek sta ik niet eerder dan 07.00 bij hun appartement. Na het samen traileren, gaat het gas open richting Atlantische oceaan. En voor Leonsberg gaat het gas er weer af…… MIST……met een kwartiertje vertraging komen we aan opj de monding. Na het scoren van vers aas. Kan het vissen beginnen. Femke heeft nog nooit gevist.. Terwijl ik de instructies geef sla ik de eerste vis aan. Femke mag hem binnen draaien.. een goed begin. Een mooie Barbamang.. (meerval). Daarna toont Femke aan dat ze het ook helemaal zelf kon. Verschillende meervallen mogen even de wereld boven water bewonderen. Ondertussen gaat Paul zijn gang.. en doet dat niet onverdienstelijk.. Samen vangen ze  een stuk of 30 meervallen…
Maar kwam er nog iets terecht van de Quality time??
Aas van de dag: Verse garnalen.
 14 en 18 Oktober
Op stap met fam Gerritsen van www.miradorapartments.com te Curacao.
2x een ééndaags vistrip op  het stuwmeer.
 Aas van beide dagen: Heddon one knocker Spook, Foxy Shadow/ g-fin

Lees hier onder hun verhaal.
 
In oktober waren wij, René, Yvonne en Dylan Gerritsen op vakantie in Paramaribo en hebben wij 2 vistrips gemaakt met Raymond naar het stuwmeer.
Raymond kwam ons stipt op tijd halen bij het appartement en toen reden wij naar het stuwmeer.
Op de boothelling bij de stuwdam werd de boot te water gelaten en bij zonsopgang gingen wij al het stuwmeer op.
De trips waren goed verzorgd en Raymond heeft telkens nieuwe plekjes gezocht zodat wij heerlijk konden vissen
We hadden onze eigen visuitrusting bij maar we hebben op advies van Raymond ook wat van zijn kunstaas uitgeprobeerd.
Mooie vangsten gehad, vooral de aanbeet van de Tukanari is super om te zien.
Dankzij Raymond zijn onze vistrips goed geslaagd en zullen wij hem zeker aanbevelen.
 
Met vriendelijke groet,
René, Yvonne en Dylan Gerritsen
 Fly fishing in Paramaribo, Surinam
 
 
 
On September 2012 I went to Surinam for working, I only had one day off, I called several tour operators (not specialized in fly fishing), all of them answered the same: the only rivers with suitable characteristic for fly fishing were far - far away, in the deep jungle; minimum 5 days were required to get them….
 
 
 
I started to feel so depressed, until I found “R & S Vissen in Suriname”, Raymond (a very, very nice person) told me that the nearest place for fly fishing would be Brokopondo Lake, and it would take 5 hours to get there… I did not have enough time, so Raymond accepted to take me in a kind of expedition to some channels with clear water near Paramaribo (the capital city of Surinam), where, according to his experience, nobody has ever caught a fish using fly fishing, so we tried!
 
 
 
We were casting deceiver and wooly bugger, nothing… near the end of the day, in two small lakes we decided to use some flies I had for saltwater, we tried crazy charlie and clouser minnow, and the lake exploded!!, we were having a lot of fun with this very good size Tarpons!, they jumped out of the water and in many occasions hook them was very difficult!
 
 
 
I would like to thank Raymond for his flexibility in trying to find alternatives for fly fishing in Paramaribo, I fully recommend his services... this was an extraordinary experience!!!
 
 
 
Lizardo Narváez


 
25 aug Stuwmeer
Bestemming het Stuwmeer. Om 05.00 meld ik mij bij Renato en fam. Vollebak. Ze zijn met z’n 4-en en hebben nog nooit op het meer gevist. Eenmaal op het meer blijkt er een flinke wind met dito golven te staan. Waar ik normaal 45km per uur vaar, kan ik niet harder dan 25 km per uur. Maar dat mag de pret niet drukken. In de luwte bij het eerste eiland worden de instructies gegeven, hengels verdeelt en het vissen kan beginnen. Er wordt gevist vanaf de boot maar op verzoek ook vanaf het eiland. De eerste pirhana meld zich hier. We besluiten naar het volgende eiland te varen. Hier wordt er gedrift en op verzoek weer vanaf het eiland gevist. Als de heren in de zelfde richting uit het zicht verdwijnen, start ik de motor en vaar naar ze toe. Op de kop van het eiland is een Tukunari gevangen. Nadat iedereen weer aan boord is driften we verder. Regelmatig wordt er “actie” gespot. En worden nog een paar Tukunari’s gevangen. De 2de Pirhana meld zich.. ondanks actie in de oppervlakte blijft het (te) lang stil. Het laatste stuk naar de vaargeul wordt er getrold. Met als resultaat een mooie Tukunari. Over een spiegelglade meer varen we terug naar de helling.
 
Aas van de dag: Live Poiter 110MR “brownie” van Lucky Craft USA.
 

 

 

31 juli Monding vissen:
Op naar de Monding.. Hr Rietberg en ik zijn vandaag met z’n 2-en. We varen direct door naar de Atlantische oceaan zijde. Er staat wat deining maar dit wordt gedurende de dag minder. Na vers aas gescoord te hebben kan het vissen beginnen, het is bijna gelijk raak. Er volgen verschillende meervallen. Als het eb verder doorzet worden de vangsten minder. Maar ook de deining is weg. We kiezen er voor om verder buitengaats te gaan (Atlantische oceaan op). We nemen positie achter de netten van garnalen vissers. Schrijverij op de fishfinder. En het duurt wederom niet lang of de eerste meerval meld zich. Maar dan.. een aanbeet die duidelijk anders aanvoelt, ook de dril duurt langer en is veel krachtiger. En zo land hr Rietberg zijn eerste rog. En daar bleef het niet bij.

 

Aas van de dag: Garnalen.

  
19 jul Stuwmeer:
Op stap met fam Hansildar. Raymond we willen naar het Stuwmeer, het gaat ons om de ervaring om te varen op een unieke plek. OK maar kunnen jullie vissen??? Ja zoon lief vist thuis op voorntjes met een vaste stok en heeft sindskort een werphengel…. OK…… Varen op het meer was dus belangrijk. 
 
Natuurlijk vaar ik naar de visgronden. Na wat instructie beginnen vader en zoon te vissen. Al snel spotten we Tukunari. Vaders krijgt ook nog een aanbeet. Helaas mis…. We driften verder en ook moeders en dochter wagen zich er aan. En zo staat het hele gezin te vissen...
 
Opeens wordt een vrij rustige periode ruw verstoord. Een enorme klap, een meter of 10 achter de boot. Moeders staat te shaken.. “dat was een vis”. Heb je beet? Nee? Door vissen… maar moeders moet even bijkomen. En de Tukunari? die zwemt achter de boot langs.. een mooie gezicht zo in het heldere water. Nadat ze de 2de keer is langs gezwommen verdwijnt ze...
 
Graag had ik deze dag voor “niet” vissers bekroond met een Tukunari.. Maar helaas. Dat het best gevaarlijk kan zijn op het Stuwmeer bleek vandaag. Met de boegmotor raakte ik een boomstronk waarbij mijn “onbreekbare” stang brak.. :-(5 Juni Stuwmeer
Om 05.00 heb ik afgesproken met Maikel Hermanus, Ze zijn met z'n 4-en op vakantie en willen vissen op het stuwmeer.
 Het is nog vroeg en de rit is lang. Onderweg wordt er geslapen.
Eenmaal op het stuwmeer is iedereen er klaar voor. Maar waar zijn de Tukunari's gebleven?? Gelukkig het duurt het niet lang of de eerste vissen worden gespot. En er wordt gevangen. Het zit niet iedereen mee. Zo vangt de één een stuk of 3 Tukunari's en een mooie Pirhana en de ander moet het doen met een Pirhana die wordt gevangen als we al aan het terug varen zijn..Maar iedereen is Happy. Het is warm en het heldere water ziet er verleidelijk uit.
Op verzoek leg ik aan bij een eiland met een kiezelstrand waar de heren nog even een duik nemen.
Tijdens het terugvaren doen de heren, moe maar voldaan, nog even een dutje....
Aas van de dag: Redhead, zowel de Popper als de Subwalk.


 
 
 
25 mei Stuwmeer
Amerikaanse gasten. Bereid me voor op een dag engels spreken… Het hoeft niet, Vader en zoon Krishnasing spreken vloeiend Nederlands. Bestemming… Stuwmeer. Na 2 uur rijden en een uur varen zijn we op locatie. Bij het eerste eiland is het direct raak. Zoon vangt een mooie pirhana. Na een goeie start blijkt het toch een taaie visdag te worden. Er is weinig “actie” te zien. We doen verschillende eilanden aan. Verwisselen regelmatig van kunstaas. Helaas levert het trollen ook niets op. De terugreis wordt tijdig aangevangen zodat we onderweg nog een nieuwe locatie kunnen uitproberen. Tijdens het driften zien we actie op z’n 100 meter. We driften rustig verder om vervolgens digitaal voor anker te gaan op de gespotte plek. Dit keer is het vader die aan de bak mag.. een flinke pirhana is zijn deel. Helaas vandaag geen tukunari. Maar vader en zoon waren dik tevreden aangezien ze beiden nog nooit een Pirhana hadden gevangen.  
 

  
 
31 maart Monding
Met vrienden van Printwise gaan we op stap. We gaan naar de monding het doel is nieuwe vistechnieken en aas uitproberen. In de ochtend is het erg rustig. En dan wordt het duidelijk waarom. Een groep dolfijnen heeft besloten om op dezelfde locatie te gaan jagen.. ruim een halfuur blijven ze rond de boot jagen. Regelmatig komen ze aan de oppervlakte. Het is een fantastisch schouwspel. Maar de vangsten zijn nul. Als de dolfijnen weg zijn, verkassen we…. En paar keer. Uiteindelijk vangen we een aantal meervallen, waaronder een paar van mooi formaat in de volle stroming. Dit geeft een fantastische sport.

 


 
 
21 Maart, Stuwmeer
De klanten willen naar het stuwmeer. Doel Tukunari. Fam Kiewik is met z’n 3-en. Mevrouw heeft geen ervaring maar gaat voor de gezelligheid mee. De heren gaan ervoor. Een van ze heeft zelfs eigen materiaal bij zich. Het duurt niet lang of de eerste Tukunari wordt gespot. Er is activiteit. Nu alleen nog vangen. We doen verschillende eilanden aan. In een baai is het raak. De eerste tukunari is binnen. En al snel volgt de volgende. Als we de baai uit zijn gedrifd, nemen we een (ontbijt/lunch)break.
 
Hier weet de ene heer nog een tukunari te verleiden.. Na de break varen we rustig verder. De andere heer sleept zijn kunstaas achter de boot. Plots.. een flinke ruk.. de hengel vliegt bijna overboord... maar wordt nog net op tijd gegrepen. Wat volgt is een leuke dril met als resultaat een Tukunari van formaat. Mevrouw heeft tot dan toe de heren mogen zien vangen. Als zij dan ook een  tukunari binnenhaalt kan de dag niet meer stuk. Met een tevreden gevoel wordt de terugreis aanvaard.

 

 
 
2 maart Monding.
De gasten logeren in het Torarica hotel.. De beveiliging kijkt verbaasd als ik met de trailer voor de deur parkeer… hr Bouten en hr v/d Pol laten niet lang op zich wachten. De monding is de bestemming . Het wil vandaag niet mee zitten. Wat we ook proberen. Verschillende locaties. Verwisselen van aas.. en dan… draad breuk….. en weer.. de monding staat niet bekend om het verspelen van materiaal. Na het bevestigingen van een stalen onderlijn lukt het om een vis binnen te halen.. en het blijkt een bijzondere te zijn..een “papagaaivis” . Deze hebben kleuren als een papagaai en een gebit in de vorm van een snavel. Hiermee knagen ze schaaldieren enz van stenen en palen. een vislijn is hier niet tegen bestand zelfs het staaldraad kreeg het zwaar te verduren. Na deze eerste volgden er nog meer. Helaas te weinig meervallen vandaag…
 

 
 

 
 
 
 
8 februari Monding
Vandaag wezen vissen met Albert Pronk. We vertrekken vroeg richting de monding. En het wordt een relaxte visdag. Vandaag geen uitschieters. Noch in formaat noch in aantallen. Maar Albert heeft het naar zijn zin.

 


19 januari Stuwmeer.
 Vandaag weer op stap met Wouter Post. Vandaag naar het Stuwmeer. Wouter wil Tukunari en Piranha vangen. En dat is gelukt. Het was een taaie visserij. Piranha is op de terugweg gevangen, niet ver van de trailerhelling. Al met al een leuke dag op een bijzondere locatie.


 
 
13 januari Monding
Bij het wakker worden vraag ik mij af:”hoe zal de dag verlopen? Vissen met 4 russen”. Gelukkig spreekt die hr Eldar Engels en de dame gebrekkig Engels. Maar ja, mijn Russisch is minder dan haar gebrekkig Engels. We vissen op de monding. Ook vandaag weer een langzame start. Als na 1 uur nog geen vis binnen is beginnen ze te morren. Gelukkig schijnt het zonnetje en voor ik het weet staat een van de heren te vissen in zijn onderbroek. Na 1,5 uur gebeurt het dan eindelijk. De eerste vis dient zich aan. De meerval meet nog geen 20CM maar alle vier gaan ze er een keer mee op de foto. Nog geen kwartier later, vis nr 2 en het zelfde ritueel. Bij het keren van het tij verkassen we naar de zijde van de Atlantische oceaan. Bijna gelijk gaat het los.  De ene mooie meerval na de ander ziet voor even de binnenkant van de Marcraft  Commander. En als de eerste “stingray” (rog) gevangen wordt raken ze helemaal uitgelaten. Ik weet niet wat ze zeiden maar aan de gezichten te zien waren ze happy. Op de terugweg begreep ik dat ze in Moskou wonen en de dichtstbijzijnde vislocatie op 4 uren rijden ligt..
 
Aas van de dag: garnalen.
  11 januari Monding 
Vandaag vissen op de monding met Wouter Post. Aan boord ruimte zat, we zijn met z’n 2-en. De vangsten laten op zich wachten, maar Wouter geniet van de boot en de natuur. Pelikanen vliegen over. Beroepsvissers brengen hun netten in gereedheid. Bij hen halen we vers aas. Dan gaat het gebeuren. De eerste meervallen dienen zich aan. Op een gegeven moment zijn we de tel kwijt. Wouter vangt 3 verschillende soorten meerval. En als klap op de vuurpeil  een MEGA rog. De cirkel van de rog heeft een middenlijn van 90CM. Met staart is hij tot 3x zo lang. Helaas ging er iets fout met de camera waardoor foto’s overbelicht zijn.
Aas van de dag: garnalen
 

 


 
HomeVistoursECO ToursZakelijkNieuwsVangstberichtenInformatieLinksContact